MyDrive is een onderdeel van AutoKievit

Keurmerk Private Lease


Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar privé leasecontract af te sluiten. Als een product van een leasemaatschappij het keurmerk heeft, dan kunt u er op vertrouwen dat u veilig, verantwoord en vertrouwd een auto least. De voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. U kunt ervan uitgaan dat de deelnemers van het keurmerk helder en eerlijk zakendoen. 


Leasemaatschappijen met het Keurmerk Private Lease herkent u aan het keurmerk-logo.
De 5 zekerheden van Keurmerk Private Lease


Denkt u erover om privé een auto te leasen? Let er dan op dat de het leaseproduct van uw keuze voorzien is van het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk biedt u de volgende 5 zekerheden:


 • Eerlijke voorwaarden
  De algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. 

 • Compleet product
  Het is duidelijk wat in de leaseprijs zit. Uw leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.

 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  De leasemaatschappij gaat samen met u bekijken en beoordelen hoeveel u wilt en kunt betalen. Daardoor heeft u de zekerheid dat u de maandelijkse leasekosten kunt betalen.

 • 14 dagen bedenktijd
  U moet zorgeloos kunnen genieten van uw leaseauto en een goede keuze kunnen maken. Daarom heeft u 14 dagen bedenktijd.

 • Zekerheid bij klachten
  Een eventueel geschil wordt snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.
WAAROM EEN KEURMERK PRIVATE LEASE?


Het leasen van een auto als particulier wordt steeds populairder. De verwachting is dat er in 2020 maar liefst 100.000 privé leaseauto’s in Nederland zijn (bron: ING Economisch Bureau). Onderzoek van Motivaction (juni 2015) laat zien dat 23% van de Nederlandse autobezitters private lease overweegt in plaats van een eigen auto. Dit past in de trend van bezit naar gebruik. Tegenwoordig geven mensen liever niet zelf een groot bedrag uit aan een auto maar willen ze wel graag in een nieuwe (of bijna nieuwe) en veilige auto rijden. Kortom, de consument wil zorgeloos autorijden.


Het is wel belangrijk dat consumenten weten dat de aanbieder betrouwbaar is. Als er steeds meer organisaties zijn die consumenten een product aanbieden, bekijkt de overheid of de consument eerlijk en goed geïnformeerd is. De vereniging van professionele autoleasemaatschappijen (VNA) heeft het voortouw genomen om een keurmerk op te zetten.


Duidelijke afspraken

Samen met de Consumentenbond zijn er duidelijke afspraken gemaakt. Alle leasemaatschappijen met het keurmerk gebruiken dezelfde Algemene voorwaarden en moeten aan strenge criteria voldoen. De spelregels staan duidelijk beschreven. Met een sterk keurmerk weet u waar u aan toe bent. En kunt u zorgeloos rijden.